JavaScript getallen

Getallen kom je overal tegen tijdens het programmeren. Je gebruikt ze om de score van een speler in een game bij te houden, de verzendkosten van een product te berekenen of het aantal keren te tellen dat er op een "Vind ik leuk"-knop op een pagina wordt geklikt.

Javascript

Getallen kom je overal tegen tijdens het programmeren. Je gebruikt ze om de score van een speler in een game bij te houden, de verzendkosten van een product te berekenen of het aantal keren te tellen dat er op een "Vind ik leuk"-knop op een pagina wordt geklikt. In deze training leer je hoe je getallen kunt gebruiken voor nuttige taken in je JavaScript-programma's, zoals rekenen, strings omzetten in getallen, willekeurige getallen genereren, en meer. Het is erg belangrijk dat je de introductie en basistraining JavaScript hebt afgerond voordat je aan deze training begint !

Wat ga je leren

Voor wie is deze training?

Deze training is een absolute must om aan deel te nemen als je je kennis over JavaScript programmeren wilt versterken. Werken met getallen is iets wat je als programmeur elke dag doet. Het maakt niet uit in welk gebied van programmeren je werkt. Het is een essentieel (en ja, zelfs leuk) onderdeel van je weg naar een succesvol programmeur.

Vereisten voor de training

Het is belangrijk om de volgende trainingen te hebben afgerond:

Technology stack

Inhoud van de training

Getallen in JavaScript

  Coding Challenge

   Basiskennis wiskunde

    Maak een programma met behulp van wiskunde

     Coding Challenge 2

      Strings behandelen als getallen

       Strings omzetten naar getallen

        Bewerkingen doen met het Math object

         Een willekeurig getal maken

          Coding Challenge 3

           Om je de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden. Lees voor meer informatie ons privacy-en cookiebeleid