Jouw leerpad

Op Collow maak je kennis met de wereld van IT en kun je jezelf uitdagen in verschillende programmeertalen.

Op deze pagina lees je waar jij het best kunt beginnen, afhankelijk van jouw interesses en instapniveau.

Basis van IT

Ben je nieuw in de IT? Welkom! Ons advies is om te starten met de volgende trainingen. Deze trainingen bieden je een goede basis in verschillende aspecten van IT.

Digitale geletterdheid

 • Leer over cyber security, hoe computers werken, hoe hardware en software zich tot elkaar verhouden en hoe het internet werkt.

Introductie van JavaScript

 • Maak kennis met programmeren en schrijf je eerste regels code!

HTML en CSS fundamentals

 • Leer hoe je webpagina's ontwerpt en opbouwt met HTML en CSS. In deze uitgebreide training leer je gaandeweg hoe je informatie op een webpagina plaatst met HTML en deze mooi vormgeeft met CSS.

Na het volgen van deze trainingen weet je hoe computers en het internet werken en heb je kennis gemaakt met programmeren. Je kunt dan een inschatting maken of je programmeren in JavaScript leuk vindt, of dat je een andere programmeertaal wilt uitproberen.

Na deze trainingen

Na het volgen van deze trainingen kun je doorgaan in JavaScript door de webdevelopment trainingen te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om kennis te maken met Data Science en een andere veel gebruikte programmeertaal – Python – in de data science training.

Data science

Wil jij je verdiepen in Data science? Dan hebben we een zeer uitgebreide training voor je klaarstaan. Voor beginners neemt de training je aan de hand mee in de wereld van Data Science en Python. Voor deelnemers met al wat ervaring in Python is het begin van de training wellicht een herhaling, maar komt de uitdaging verderop in de training.

Data Science met Python

 • Programmeren in Python, gebruik maken van libraries als Pandas en NumPy, datavisualisatie met MatPlotLib.
Na deze training

Na deze training heb je brede kennis van Data science. Je kunt je nog verder ontwikkelen en leren hoe professionele ontwikkelaars samenwerken, hun code ontwerpen en hun software publiceren. Volg hiervoor de trainingen ‘van hobbyist tot professioneel programmeur.’

Webdevelopment

Word webdeveloper door te leren programmeren in JavaScript, de populairste programmeertaal voor webdevelopment. De trainingen lopen op qua niveau, zodat jij kunt starten op jouw huidige niveau. Is het jouw eerste kennismaking met programmeren, start dan met de eerste training.

Introductie van JavaScript

 • Maak kennis met programmeren en schrijf je eerste regels code!

JavaScript Basics

 • Leer de basis bouwstenen van programmeren in JavaScript.

HTML en CSS Fundamentals

 • Combineer jouw basiskennis van JavaScript met HTML en CSS: de talen waarmee je webpagina's ontwerpt en opbouwt.

JavaScript Getallen

 • Leer hoe je wiskunde gebruikt in JavaScript

JavaScript Functies

 • Bouw je eigen JavaScript functies

JavaScript Loops

 • Loops zijn een belangrijk onderdeel van programmeren in JavaScript.

JavaScript Arrays

 • Leer wat arrays zijn en hoe je ze gebruikt in jouw JavaScript code.

JavaScript Objects

 • Leer in deze training hoe objecten in JavaScript werken en hoe ze jouw applicaties kunnen helpen.
Na deze trainingen

Na deze trainingen ben je goed op weg om webdeveloper te worden. Je kunt je nog verder ontwikkelen en leren hoe professionele ontwikkelaars samenwerken, hun code ontwerpen en software publiceren. Volg hiervoor de trainingen ‘van hobbyist tot professioneel programmeur.’

Van hobbyist tot professioneel programmeur

Heb jij al aardig wat ervaring met programmeren, bijvoorbeeld omdat je al jaren op je zolderkamer je eigen applicaties in elkaar bouwt? Dan kunnen de volgende trainingen je helpen om de volgende stap te zetten van hobbyist tot professioneel developer.

Scrum fundamentals

 • Leer hoe development teams samenwerken in grote projecten

Software architectuur

 • Leer hoe je software professioneel ontwerpt en opbouwt volgens de SOLID principes van object oriented programming

Hands-on met Docker

 • Leer hoe professionele developers hun software publiceren en downtime van productie-applicaties zoveel mogelijk te vermijden.
 • Leer de basisbeginselen van Continuous integration en continuous deployment (CI/CD).

Om je de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden. Lees voor meer informatie ons privacy-en cookiebeleid