JavaScript leren voor beginners

JavaScript leren is heel waardevol. Deze programmeertaal wordt gebruikt voor webdevelopment en gaat vaak hand in hand met HTML en CSS. Daarnaast is JavaScript een laagdrempelige programmeertaal om te leren. Op Collow bieden wij verschillende trainingen aan waarin jij de verschillende functies van JavaScript online en gratis gaat leren. Dus ben jij klaar om de wereld van JavaScript, webdevelopment en webdesign te ontdekken?

Wat is JavaScript

Laten we het heel kort over JavaScript hebben. Wat is het precies? JavaScript is een programmeertaal die van origine ontwikkeld is om vergelijkbare of zelfs betere mogelijkheden te bieden dan Java (een andere programmeertaal) maar dan direct uitvoerbaar in de webbrowser. Dit is uiteindelijk JavaScript geworden.


JavaScript is tegenwoordig onmisbaar geworden voor webbrowsers. JavaScript vormt samen met HTML en CSS de drie pilaren waarop het World Wide Web functioneert. JavaScript wordt veel gebruikt als scripttaal om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Het is tevens een van de meest gebruikte programmeertalen in de IT-wereld.

JavaScript leren online en gratis

Nu we weten wat JavaScript is, hoe kan jij gratis JavaScript leren?

Gewoon op Collow natuurlijk! Je kunt gratis en online JavaScript leren door je eenvoudig te registreren op Collow. Door je te registreren krijg je toegang tot alle JavaScript- en andere IT-trainingen die beschikbaar zijn op ons platform. Je voortgang wordt bijgehouden en je kunt waardevolle certificaten behalen! Alle JavaScript trainingen op Collow zijn gratis en je hoeft geen ingewikkelde voorkennis te hebben om te beginnen met het leren van JavaScript. Je leert gaandeweg werken met codeer programma’s en schrijft je eerste regels code in onze eigen code-editor.

In de JavaScript trainingen leer jij coderen aan de hand van quizzes en “Coding Challenges”, waarin je jouw kennis direct in de praktijk brengt. Vergeleken met andere programmeertalen is JavaScript een vrij eenvoudige taal om te leren en het is dus ook mogelijk om een goede basis te ontwikkelen door JavaScript online en gratis te leren.

Wat je over JavaScript kunt leren op Collow

Net als de meeste programmeertalen heeft JavaScript meerdere niveaus en meerdere manieren waarop je het kan gebruiken. Op Collow leer je JavaScript vanaf jouw niveau. De trainingen die wij aanbieden zijn:


Introductie tot JavaScript

In deze training krijg je een introductie in de wereld van JavaScript. Je leert over verschillende commands zoals: alert(), document.write() en console.log(). Daarnaast ga je ook je eerste regels code schrijven en uitvoeren! Als je nog helemaal geen kennis hebt over JavaScript adviseren wij om deze training als eerst te volgen.

De basis van JavaScript

Deze training is iets meer gevorderd dan de “Introductie tot JavaScript” training. In deze training ga je langs verschillende objecten en variabelen die je kunt gebruiken en leer je hoe je je gebruikersinput kunt vastleggen. Daarnaast introduceren we Conditional Statements en andere basis trucs zoals het gebruik van template-literals met JavaScript.

JavaScript Getallen

Werken met getallen is essentieel voor een succesvol programmeur. In deze JavaScript training ga je meer leren over wiskundige operatoren in JavaScript, leer je te werken met randomization, ga je leren hoe getallen zich gedragen in JavaScript en leer je werken met het Math object.

JavaScript Loops

In deze training ga je meer leren over Loops. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van JavaScript-codering. Je zult loops in bijna elk stuk code dat je schrijft gebruiken in je (professionele) codeer carrière. Loops worden gebruikt om een reeks acties te herhalen totdat er aan een bepaalde voorwaarde is voldaan.

JavaScript Functies

In de JavaScript functies training ga je dieper in op de verschillende functies van JavaScript. Een functie kan worden omschreven als een reeks instructies die je steeds opnieuw wilt herhalen. Je gaat je JavaScript-vaardigheden verbeteren door te leren hoe je functies kunt bouwen en implementeren.

JavaScript Arrays

In deze training ga je meer leren over het implementeren van arrays in JavaScript. Arrays zijn een reeks aan waarden, het vertegenwoordigt het concept van een groep. Een array biedt allerlei mogelijkheden om die collectie te creëren en te manipuleren.

HTML en CSS

Dit is natuurlijk geen JavaScript, maar door deze training te volgen leer je wel hoe je JavaScript combineert met HTML en CSS. Dit zijn de andere twee bouwstenen van het ontwikkelen van webpagina’s. Als jij interactieve webpagina’s wilt leren ontwikkelen, is het verbeteren van je HTML en CSS-skills super handig!

Registreren

Om je de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden. Lees voor meer informatie ons privacy-en cookiebeleid